tirsdag den 27. oktober 2009

Den nye Lexus LF-A

Vi så den første gang som koncept i 2003, men først nu har Lexus hevet sløret af den ekstreme LF-A. Og japanerne har holdt hvad de lovede. Den har superaavanceret racerteknik, rigeligt med hestekræfter og en pris, der overgår det meste.

Bilens hemmelighed er en kulfibercelle, som resten af bilen er bygget op omkring. Det sikrer en relativ lav vægt på 1.480 kg, men også en stærk struktur, som er det bedste udgangspunkt for en optimal affjedring.

Netop undervognen er udviklet på den legendariske Nürburgring, hvor racerversionen af LF-A allerede har kørt de første 24-timers-løb – i 2008 og 2009. Fire store kulfiberbremser standser bilen.

Motoren er V10’er på 4,8 liters uden turbo eller kompressor. Lexus sværger til sugemotorens mere jævne træk, hvilket nok har sin sammenhæng med, at ingeniørerne bag LF-A til daglig håndterer Toyotas F1-racere.

Effekten er 560 hk ved 7.800 o/min og ydelsen 480 Nm ved 6.800 o/min – 90 pct. af drejningsmomenten er til stede fra 3.700 o/min.

Motoren har tørsumpssmøring som en anden racerbil, hvilket gør det mulig at placere den lavt til gavn for tyngdepunktet. Lexus hævder selv, at V10-motoren ikke fylder mere end en V8’er og vejer det samme som en V6’er.

Maskineriet er lagt mellem foraksel og kabine, og den 6-trins, sekventielle gearkasse er bygget sammen med bagakslen i et transaxelprincip. Vægtfordelingen er således helt optimale.

De tørre tal siger 3,7 sek. fra 0-100 km/t og topfarten er 325 km/t.

Gearskift foretages via skiftepadlerne bag rattet, og hastigheden på et skift varierer alt efter hvilket køreprogram du befinder dig i – der kan skiftes mellem Auto, Motor, Normal og Wet fra en drejeknap på instrumentbordet.

Prisen? Fastsat til 336.000 euro, og forvent ingen rabat. Der skal nemlig kun produceres 20 LF-A’er om måneden for at sikre en eminent kvalitet, og når nr. 500 er rullet af samlebåndet, er det slut.

mandag den 26. oktober 2009

Watercar Python's nye amfibiebil

Der er intet nyt i amfibiekøretøjer. De er allesammen sære, ikke særligt kønne, og heller ikke særligt hurtige, men har alligevel noget fedt over sig.

Den her amerikanske kreation distancerer sig dog fra konkurrenterne på flere måder:

Den klarer omkring 100 km/t på vandet, er lige så hurtig som en Corvette på en quartermile og går 100 km/t på godt 4,5 sekunder på vejen.

Det klare den langt bedre end konkurrenten Gibbs Aquada med sin maksfart på sølle 26 knob eller små 50 km/t på vandet.

Motor fra Corvette
Motoren i Watercar Python er en marine-ombygget alu-V8'er fra LS Corvette med over 500 hk, som driver en stor Dominator-vandjet.

Vandbilen er naturligvis bygget til at holde tæt, når den er i vandet og er derfor forseglet efter alle kunstens regler.

I USA kan du købe en fuldt udrustet Watercar Python for 200.000 dollar eller fire gange så meget som eksempelvis en BMW M3.

Alle drenges våde drøm? Eller et bizart miks mellem en bil og en båd? Tja ... hvis du har alt for mange penge eller er løbet tør for plads i garagen, kan Watercar nok gøre vidundere for dig.

Kommer du fra den anden ende af den sociale skala, er Watercar helt sikkert et super bud på en flugtbil, når du røver en bank i nærheden ;)